Adı: Triasetat Qliserin (Triasetin)
Mənşəyi: Sintetik, bitki mənşəli, GDO-lu, heyvan mənşəli
Təsviri: Əsasən sirkə turşusundan (E260) və qliserindən hazırlanır. Heyvanlardan və geni dəyişdirilmiş bitkilərdən də əldə olunur. Efir və ya spirtdə həll ola bilir. Dondurma, marqarin, içkilər, saqqız, parfumeriya və dərmanlarda istifadə edilir. Qliserin triasetat qliserin və asetik turşusundan əldə edilir. Asetik turşusu, kəskin qoxusu olan və sirkəyə turş dadı verən orqanik bir turşudur. Qliserin heyvan mənşəli və ya bitki mənşəli qaynaqlardan əldə edilir. Aromalarda nəm saxlayıcı olaraq istifadə edilə bilir. Nəm saxlayıcıların, qidalarda qurluşu düzəltmək, nəmi və yumuşaqlığı qorumaq, bayatlamağı gecikdirmək, kristallaşmağın qarşısını almaq kimi təsirləri vardır. E 1518 ayrıca aroma, dad və qoxu maddələri üçün həll edici olaraq da istifadə edilə bilir. Qidalardan əsasən saqqızlarda istifadə edilir.
Riskləri: Qanda şəkər miqdarını yüksəldərək diabetin yaranmasını artırır, miqren ağrılarına, susuzluğa və ürəkbulanmasına səbəb olur. Qətiyyən tövsiyə olunmur!