Hiperaktivlik

Qida qatqı maddələriylə çox əlaqələndirilən xəstəliklərdən biri hiperaktivlikdir. İngiltərədə Southhampton Üniversitetində 2007-ci ildə aparılan bir araşdırmada qida qatqı maddələrinin hiperaktivlik ilə əlaqəsi ola biləcəyi açıqlandı. İngiltərə Qida Standartları Agentliyi hiperaktiv uşaqların vəziyyətinin daha az qatqı maddəsi istifadəsi yoluyla yaxşılaşa biləcəyini bildrimişdir. Qida Standartları Agentliyinin elmi şura rəhbəri Dr. Andrew Wadge etdiyi açıqlamada hiperaktivlik, ya da “diqqət əksikliyi və hiperaktivlik pozuqluğu” (ADHD- Attention Deficit Hyperactivity Disorder) əlamətləri göstərən uşaqların boyasız qidalar yeməsini tövsiyə etmişdir. Tam adı “Diqqət əksikliyi pozuqluğu” və ya “Diqqət əksikliyi hiperaktivlik pozuqluğu” olan bu xəstəlik, uşağın həyatının hər anına təsir edən, şəxsin həddindən artıq fəallığı, davranışlarına nəzarət edə bilməməsi ve uzun müddet diqqətini toplaya bilməməsi ilə xarakterizə bir nevrobiloji pozuntudur.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Bir cavab yazın

    Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir