E163

Adı: Antosianinlər

E163a sianidin, E163b delfinidin, E163c malvidin, E163d pelarqonidin, E163e peonidin, E163f petunidin, E163(i) üzüm kötüyünün ekstraktı, E163(ii) antosian qarışığı, E163(iii) qara rəngli ekstrakt

Mənşəyi: Bitki mənşəli

Təsviri: Qırmızı-bənövşəyi-mavi qida rəngləndiricisidir. Antosianinlər və antosianidlər bitki mənşəli rəngləndiricilərin geniş bir qrupudur. Bu rəngləndiriciyə meyvələrdə, çiçəklərdə rast gəlinir. Ayrıca komponentlər müxtəlif bitki növlərdən ekstraksiya edilir. Meyvə və bitkilərdən izolə edilirək də əldə edilir. E163 (iii) qarışıqdır, dondurmalar, yeyilə bilən buzlar, jelelər, mürəbbələr, şirniyyatlar, bəzək və örtük vasitələri, un məmulatları, çərəzlər, maye və qatı qida qatqıları, spirtli içkilər, pəhriz məhsulları, kokteyllər, ədviyyatlar, souslar, şalğam suyu və turşular kimi sahələrdə istifadə edilir. Türkiyədə orqanik bitkilər istisna olmaqla, digər istifadəsi sərbəstdir.

Riskləri: Hal-hazırda məlum olan yan təsiri yoxdur.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Bir cavab yazın

    Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir