E221

Adı: Natrium sulfit

Mənşəyi: Sintetik

Təsviri: Rəngsizləşmənin və pozulmanın qarşısını alan oksidləşdirici və ağardıcı bir qoruyucu olaraq istifadə edilir. Rəngsizləşmə ilə xarakterizə olunan bakterial yoluxmanı maskaladığı kimi, ət məhsullarında da istifadəsinə icazə verilməməsinə baxmayaraq məhsulun qaralmasının qarşısını almaq məqsədilə tətbiq edilir. Bir çox məhsulda istifadə olunduğundan gündəlik alınan miqdarı normadan yüksəkdir.

Riskləri: Astma xəstələrində tənəffüs problemlərinə səbəb olur. Allergik reaksiyalara da səbəb olduğu isbatlanmışdır. Allergiyanın ən qorxulu şəkli olan anafilaktik şoka gətirib çıxarır. Bağırsaq problemlərinə, ürəkbulanmasına səbəb olur, B vitamininin həzmini çətinləşdirərək azalda bilir. DNT üzərində mənfi təsirləri vardır. Qətiyyən tövsiyə olunmur!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Bir cavab yazın

    Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir