E262

Adı: Natrium asetat

E262i Natrium asetat

E262ii Natrium diasetat

Mənşəyi: Sintetik

Təsviri: Qoruyucu olaraq çox geniş bir şəkildə istifadə edilir. Əsasən şəkər, melassa və ya spirtdən bakterial fermentasiya ilə və ya asetaldehiddən kimyəvi sintez yolu ilə istehsal olunur. Bakteriya və kiflərə qarşı təsirlidir. Ət, tort və çörəklərdə istifadə olunur. Türkiyədə istifadəsi sərbəstdir. Bax E261

Riskləri: Ümumilikdə zərərsiz olduğu hesab edilir. Xüsusilə hamilələr, körpələr və sirkəyə allergiyası olanlar üçün qətiyyən tövsiyə olunmur!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Bir cavab yazın

    Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir