Adı: Alma turşusu (Malik turşu)
Mənşəyi: Sintetik, GDO-lu
Təsviri: Təbii olaraq alma, ərik, gilas, şaftalı, yaşıl noxud və kök kimi meyvə və tərəvəzlərdə olur. Aroma qatışıqları, alma və üzüm suyunda rəng stabilizatoru olaraq istifadə edilir. D-alma turşusu Əsasən kimyəvi sintez yolu ilə əldə edilir. L-alma turşusunun GDO-lu bitkilərdən əldə edilə bilməsinə baxmayaraq, uşaq yeməklərində və Türkiyədə orqanik etiketli məhsullarda istifadəsinə icazə verilir.
Riskləri: D-alma turşusu körpələr tərəfindən həzm edilə bilmir. FSA bu qatqı maddəsinin uşaqlara qətiyyən verilməməsini tövsiyə edir. Yan təsirləri haqqında daha çox araşdırma aparılması lazımdır. GDO-lu olduğundan qətiyyən tövsiyə olunmur!