Adı: L-askarbil palmitat
Mənşəyi: Sintetik, heyvan mənşəli
Təsviri: Əsasən bitki mənşəli, yaxud heyvan mənşəli yağlardan hazırlana bilir. Yağlı məhsullarda antioksidləşdiricit kimi, qida rəngləndiricisi olan E160 və E161-i oksidləşmədən qorumaq üçün istifadə edilir. Eyni zamanda yağlı məhsullarda tətbiq edilir. Türkiyədə istifadəsi sərbəstdir.
Askorbin turşusunun yağ turşuları efirləri, askorbin turşusu (E 300) ilə yağ turşularının birləşməsindən meydana gələn və antioksidləşdirici xüsusiyyəti olan bir qatqı maddəsidir. Bu yağ turşuları heyvan mənşəli və ya bitki mənşəli qaynaqlı ola bilər. E 304 kürlənmiş ət məhsullarının rəng meydana gəlməsini sürətləndirir, meyvə sularında rəng solmasının qarşısını alır, təpə boşluğu buraxılmış konserv və şüşələrdəki oksigeni saxlayır, çörək istehsalında qlütenin təsirini göstərə bilməsinə kömək edir, tərəvəz və meyvələrdə qaralmağın qarşısını alır, içkilərdə dayanıqlılığı artırır və yağların ağrılaşmasının qarşısını alır. Marqarin, heyvan mənşəli və bitki mənşəli yağlar, ət suyu, hazır qidalar, sous və çipsi kimi məhsullarda istifadə edilə bilər.
Riskləri: Avropa Birliyi ölkələrində istifadəsi qadağandır. Heyvan mənşəli olan məhsullardan xüsusilə qətiyyən tövsiyə olunmur!