E312

Adı: Dodesil qallat  

Mənşəyi: Heyvan mənşəli, bitki mənşəli

Təsviri: Yağlı məhsullarda istifadə olunan antioksidləşdiricit xüsusilə acılaşmanın qarşısını almaq üçün əlavə edilir. Donuz yağından və ya bitki tanninlərindən istehsal olunan lauril alkol və qallik turşusundan sintez olunur. Marqarinlər, hazır şorbalar, süd tozları, çərəzlər və saqqızlarda istifadə edilir. Türkiyədə istifadəsi sərbəstdir.

Riskləri: Eqzema, astma, mədə problemləri, hiperaktivlik, yuxusuzluq, bağırsaq problemləri, hiperaktivlik, allergiyalar, qan xəstəliklərinə səbəb olur. Hamilələr və körpələr üçün çox təhlükəlidir. Qətiyyən tövsiyə olunmur!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Bir cavab yazın

    Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir