E337

Adı: Kalium, Natrium L-(+)-tartarat

Mənşəyi: Bitki mənşəli, sintetik

Təsviri: Tartarik turşusunun natrium və kalium duzu olub, təbii şəkildə bir çox meyvələrdə, xüsusilə üzümdə təsadüf olunur. Turşuluq tənzimləyicisi və antioksidləşdiricit olaraq bir çox məhsulda, qabartma tozu istehsalında və emulqator olaraq istifadə edilir. Əsasən şərab sənayesinin tullantı məhsulları olan üzüm qabıqlarından əldə edilir. Türkiyədə orqanik etiketli məhsullar da daxil olmaqla, istifadəsi sərbəstdir. E334-ə bax.

Riskləri: Böyrək və qaraciyər xəstələrinə qadağandır. İshala səbəb olur. Qətiyyən tövsiyə olunmur!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Bir cavab yazın

    Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir