E338

Adı: Fosforik turşusu

Mənşəyi: Sintetik        

Təsviri: Metal ionlarını birləşdirnək üçün turşuluq tənzimləyicisi və xelat agenti olaraq istifadə edilir. İçkilər, dondurulmuş qidalar, souslar, pendirlər və şirniyyatlar kimi çoxlu sayda məhsulda istifadə edilir. Ətin duz keçiriciliyini artırır və antioksidləşdiricit kimi çıxış edir. İstifadəsi geniş yayılıb.

Riskləri: Hiperaktivlik, həzm pozuntuları və baş titrəməsinə səbəb olur. Orqanizmdə təbii balansı pozduğu üçün, kalsium-fosfor nisbətinin də dəyişməsinə səbəb olur. Bəzi ölkələrdə qadağan, bəzi ölkələrdə isə istifadəsi məhduddur. Fosforik turşusu ehtiva edən qidalardan çox istehlak edənlərin, xüsusilə uşaqların dişlərinə mənfi təsir edir.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Bir cavab yazın

    Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir