Adı: Adipin turşusu
Mənşəyi: Sintetik
Təsviri: Keçmişdə bitki və heyvan mənşəli yağlardan əldə edilməsinə baxmayaraq, hal hazırda Əsasən boya sənayesinin önəmli maddələrindən olan tsikloheksanonun oksidləşməsi yolu ilə əldə edilir. Turşuluq tənzimləyicisi və dad komponenti olaraq istifadə edilir. Təbii olaraq şəkər qamışı melasında olan adipin turşusu, yüngül turşməzə bir dada malikdir. Adipin turşusu kimyəvi yolla əldə edilir. Qabartma tozlarında, əritmə pendirlərdə və şirniyyatlarda istifadə edilir. Yumurta ağının köpürmə özəlliyini artırıcı olaraq da istifadə edilir.
Riskləri: Yan təsirinin olub-olmadığı mübahisəlidir. Bu səbəbdən ehtiyatla istifadəsi tövsiyə olunur. Qətiyyən tövsiyə olunmur!