Adı: Algin turşusu
Mənşəyi: Bitki mənşəli, sintetik
Təsviri: Algin turşusu və duzları, Macrocystis pyrifera və Laminaria digitata kimi qəhvəyi alglerdən (dəniz yosunları) əldə edilir. Algin turşusu ilk dəfə İngilis kimyaçı Stanford tərəfindən 1881-ci ildə izolə edilmiş və ticari istehsalı 1929-cu ildə başlamışdır. Kimyəvi reaksiya vasitəsilə qəhvəyi dəniz yosununun kağız xəmiri ilə qarışığından əldə edilir. Çoxlu məhsullarda qatılaşdırıcı və emulqator olaraq istifadə edilir. Türkiyədə orqanik məhsullar daxil olmaqla, istifadəsi sərbəstdir.
Riskləri: Az miqdarda istifadəsində yan təsiri olmadığı ifadə edilsə də, yüksək miqdarda laksativ təsirə, yəni ishala və dəmir qəbulunun azalmasına səbəb olur. Ehtiyatla istifadə olunmalıdır. Qətiyyən tövsiyə olunmur!