E400

Adı: Algin turşusu  

Mənşəyi: Bitki mənşəli, sintetik

Təsviri: Algin turşusu və duzları, Macrocystis pyrifera və Laminaria digitata kimi qəhvəyi alglerdən (dəniz yosunları) əldə edilir. Algin turşusu ilk dəfə İngilis kimyaçı Stanford tərəfindən 1881-ci ildə izolə edilmiş və ticari istehsalı 1929-cu ildə başlamışdır. Kimyəvi reaksiya vasitəsilə qəhvəyi dəniz yosununun kağız xəmiri ilə qarışığından əldə edilir. Çoxlu məhsullarda qatılaşdırıcı və emulqator olaraq istifadə edilir. Türkiyədə orqanik məhsullar daxil olmaqla, istifadəsi sərbəstdir.

Riskləri: Az miqdarda istifadəsində yan təsiri olmadığı ifadə edilsə də, yüksək miqdarda laksativ təsirə, yəni ishala və dəmir qəbulunun azalmasına səbəb olur. Ehtiyatla istifadə olunmalıdır. Qətiyyən tövsiyə olunmur!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Bir cavab yazın

    Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir