Adı: Yulaf (vələmir) kitrəsi
Digər adı: Avena sativa
Mənşəyi: Bitki mənşəli
Təsviri: Yulafdan istehsal olunan yulaf kitrəsi nadir hallarda qidalarda qatılaşdırıcı olaraq istifadə edilir. Tamarinde (Hins xurması) kitrəsi, Hindistanda yetişən tamarinde ağacının (Tamarindus indica) çəyirdəyindən əldə edilir. Mayonez, marmalad, mürəbbə, jele və dondurmalarda istifadə edilir. Tamarinde, ümumiyyətlə Yaponiya, Tayland kimi Asiya və Afrika ölkələrində ənənvi qidalarda istifadə edilən bir qatqı maddəsidir.
Riskləri: Normal istehlak edilirsə, heç bir yan təsiri yoxdur. Ancaq yüksək miqdarlarda istehlak edilirsə, qaz və şişkinliyə səbəb olur.