Adı: Qellan kitrəsi
Mənşəyi: Sintetik, GDO-lu
Təsviri: “Pseudomonas elodea” və ya “Elodea Canadensis” bakteriyalarının və nişastanın fermentə və ya genetik qurluşu dəyişdirilərək əldə edilir. Süd məhsulları, soslar, meyvəli məhsullar kimi bir çox məhsulda qatılaşdırıcı və stabilizator olaraq istifadə edilir. Türkiyədə istifadəsi sərbəstdir.
Riskləri: Geniş istifadə edildiyindən gündəlik istehlak miqdarı yüksəkdir. Bəzi araşdırmalar bağırsaq mikro florasının fermentasiyası ilə əlaqədar olaraq mədədə qaza və şişkinliyə səbəb olduğunu müəyyən etmişdir. Bundan başqa laksatif təsirə, yəni ishala səbəb olur. Qətiyyən tövsiyə olunmur!