E461

Adı: Metil sellüloza

Mənşəyi: Sintetik        

Təsviri: Kəpəkli çörəklərdə istifadə edilir. Türkiyədə istifadəsi sərbəstdir. Kimyəvi olaraq odunun qurluşundakı selülozadan əldə edilir. Qatılaşdırıcı, nahamarlığa və yaprıxmaya qarşı dondurma, süd məhsulları, mayonez, sous və aroma emülsiyonlarında istifadə edilir. Daha ətraflı məlumat üçün E460-a baxın.

Riskləri: Restoranlarda balıq və ət məhsullarının hazırlanmasında istifadə oluna bilir. 1961-ci ildə xərçəngə səbəb olması sübut olunduqdan sonra qadağan edilmişdir. Eyni zamanda böyrək funksiyasının pozulması, qidanın həzminin azalması, şişkinlik, qəbzlik, ishal kimi bağırsaq problemlərinə səbəb olur. Qətiyyən tövsiyə olunmur!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Bir cavab yazın

    Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir