E476

Adı: Yağ turşularının Poliqliserol potirisinolat efirləri

Mənşəyi: Bitki mənşəli, Heyvan mənşəli, GDO-lu

Təsviri: Poliqliserol və gənəgərçək yağının birləşməsi olub, bu məhsullar üçün əlavə edilən qliserin, bitki mənşəli və ya heyvan mənşəli qliserinlə birləşdirilir. Yeməklik yağlar, dondurulmuş şirnilər, şokolad, tort, şəkərləmə, hazır keks qarışıqları və maye salat sousları kimi məhsullarda istifadə edilir.

Əsasən fərqli birləşmələrin qarışığı olub, əksər hallarda şokoladlar və soba məhsullarında istifadə edilir. Əlavə məlumat üçün E473-ə baxın.

Riskləri: E473-dəki risklərə əlavə olaraq allergikdir. GDO-lu olması, donuz tərkibli olması və digər heyvanların inanclara uyğun kəsilib-kəsilmədiyindən əmin olunmadığı üçün qətiyyən tövsiyə olunmur!

1 Comment

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir