Adı: Yağ turşularının propilenqlikol efirləri
Mənşəyi: Bitki mənşəli, heyvan mənşəli, GDO-lu
Təsviri: Propandiol və təbii yağların birləşməsi olub, qliserol, bitki mənşəli, ya da heyvan mənşəli propandiol ilə dəyişdirilir. Neftdən də əldə edilə bilir. Əsasən fərqli birləşmələrin qarışığı olub, şokoladlar və un məmulatlarında istifadə edilir. Yağ turşularının propan 1,2-diol efirləri qidalarda istifadə edilən bir emulqatordur. Heyvan mənşəli və ya bitki mənşəliyeməklik yağ turşularından əldə edilir. E 477 süd tozları, mürəbbə, jele, marmelatlar, meyvə şərbətləri, biskivit, vafli, keks, qurabiyə, kakaolu məmulatlar, şəkərləmələr, saqqız, marqarin, qəhvə ağardıcısı, tahin halvası, meyvə əzməsi, krem şanti, tortçuluq kremləri, souslar, şokoladlı qaplamalar, zeytun əzməsi, hazır keks qarışımları, çörək, dondurma, yaş tort, marqarin, pudinq, un məmulatları, sürülebilir yağlar, bəzəklər, kakao bazlı şəkərləmələr, yağ emulsiyaları, şəkər əsaslı şəkərləmələr, şirnilər, şirni bəzəkləri, qızartma məqsədli yağ emulsiyaları, yüngül tortçuluq məhsulları, şorbalar və diet məhsullarda istifadə edilir. Ətraflı məlumat üçün E473-ə baxın. Riskləri: E473-dəki riskləri ilə yanaşı, eqzemaya da səbəb olur. Aparılan araşdırmalar zəhərli olduğunu göstərmişdir. GDO-lu olması, donuz tərkibli olması və digər heyvanların inanclara uyğun kəsilib-kəsilmədiyindən əmin olunmadığı üçün qətiyyən tövsiyə olunmur!