E478

Adı: Qliserin və propilenqlikol laktilləşdirilmiş yağ turşularının efirləri

Mənşəyi: Bitki mənşəli, Heyvan mənşəli, GDO-lu

Təsviri: Sərbəst yağ turşularının tərkibindəki soya yağının termiki qızdırılması yolu ilə əldə edilir. Məhsul əsasən fərqli birləşmələrin qarışmasından ibarət olduğundan, birləşməyə əlavə olunan yağ turşuları bitki və ya heyvan mənşəli olur. Əlavə məlumat üçün E473-ə baxın. Laktik turşusu ilə yağ turşularının, qliserol və propandiolle etdikləri qarışıqdır. E 478 qidalarda emulqator və satbilazator məqsədli olaraq istifadə edilir. Heyvan mənşəli və ya bitki mənşəli yeməklik yağ turşularından əldə edilir. Süd tozları, biskivit, vafli, keks, peçenye, kakaolu məmulatlar, şəkərləmələr, saqqız, marqarin, qəhvə ağardıcısı, souslar, tortçuluq kremləri, şokoladlı qaplamalar, hazır keks qarışıqları, çörək, dondurma, yaş tort, marqarin, pudinq, çörəkçilik məhsulları, sürtülə bilər yağlar, tortçuluq məhsulları, şorbalar və diet məhsullarında istifadə edilə bilir.

Riskləri: Əlavə məlumat üçün E473-ə baxın. GDO-lu olması, donuz tərkibli olması və digər heyvanların inanclara uyğun kəsilib-kəsilmədiyindən əmin olunmadığı üçün qətiyyən tövsiyə olunmur!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Bir cavab yazın

    Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir