Adı: Kalsium 5’–Ribonukleotidlər (Calcium 5’– Ribonukleotides)
Mənşəyi: Heyvan mənşəli, bitki mənşəli, GDO-lu
Təsviri: Quanilat turşusu (E626) və inozin turşusunun (E630) kalsium duzlarının birləməsidır. Ətdən, maya ekstraktından əldə edilir. Şəkərlərin fermentasiyası yolu ilə də alına bilər. Bu zaman şəkər olaraq geni dəyişdirilmiş qarğıdalı şəkəri istifadə oluna bilir.
Riskləri: Hiperaktivlik, astma, dəri reaksiyaları, yuxusuzluq, allergiyaya səbəb olur. AB ölkələrində 3 aylığa qədər körpələr üçün qida məhsullarında istifadə olunması qadağandır. Hamilələr, körpələr, süd verən qadınlar üçün risklidir. Qətiyyən tövsiyə olunmur!