E635

Adı: Natrium 2-5’-ribonukleotidlər əvəzedilmə (Disodium 5’-Ribonukleotides)

Mənşəyi: Heyvan mənşəli, bitki mənşəli, GDO-lu

Təsviri: Quanilat turşusu (E626) və inozin turşusunun (E630) natrium duzlarının qarışığından ibarət olan dad artırıcıdır. Ətdən, maya ekstraktından əldə edilir. Şəkərlərin fermentasiyası yolu ilə də alına bilər. Bu zaman şəkər olaraq geni dəyişdirilmiş qarğıdalı şəkəri istifadə oluna bilir.

Riskləri: Hiperaktivlik, astma, dəri reaksiyaları, yuxusuzluq, allergiyaya səbəb olur. AB ölkələrində 3 aylığa qədər körpələr üçün qida məhsullarında istifadə olunması qadağandır. Hamilələr, körpələr, süd verən qadınlar üçün risklidir. Qətiyyən tövsiyə olunmur!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Bir cavab yazın

    Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir