E637

Adı: Etil maltol

Mənşəyi: Sintetik, bitki mənşəli

Təsviri: Əsasən Larix Decidua ağaclarından və ya qovrulmuş arpadan ekstraksiya edilir, eyni zamanda laktoza və maltozanın qızdırılması ilə də əldə edilir. Bir çox məhsullarda, xüsusən də şirniyyatlarda və çörək məhsullarında dad artırıcı, iştah açıcı kimi istifadə edilir. AB ölkələrində və Türkiyədə istifadəsi qadağandır. Etil maltol maltoldan beş qat daha yoğun bir dada malik sintetik bir ləzzət zənginləşdiricidir. Qidalara şəkərvari bir dad verdiyinə görə, istifadə ediləcək şəkər miqdarını azaldır. Etil maltol içkilər, pomidorlu məhsullar, souslar, şirnilər, kekslər və şokoladlar kimi qidalarda şəkərvari dadı artırmaq üçün istifadə edilir.

Riskləri: FDA qadağan olunmasını təklif edir. Əlavə informasiya E461 və E462-ə baxın. Qətiyyən tövsiyə olunmur!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Bir cavab yazın

    Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir